söndag 30 juni 2013

Hej då och Tack så hemskt mycket!

Detta är mitt sista inlägg som DT för Strömstad Scrapbooking. Jag har stortrivts med butikens fina utbud och höga kvalitet på produkter! Om jag har jag lyckats inspirera er lite så har mitt uppdrag lyckats och jag blir jätteglad! Anna är en lyhörd och generös DT mamma och jag lämnar henne de bästa vitsorden man kan. Även om jag trivts kände jag nu inför en tredje termin av DT uppdrag att jag vill ge någon annan chansen att få jobba med Anna. Lite nya kreativa ögon och händer skadar aldrig ;) 
Håll utkik efter kommande DT-call!
Så nu vill jag tacka Anna, mina DT kollegor Catharina och Susy och er läsare för en härlig tid! 
STORT tack för att jag har fått förtroendet att husera här i bloggen och hoppas att vi ses även i framtiden!


Mitt sista alster blir en liten GrattisTag.
Här har jag lekt med många olika lager och former. Jag har också fäst en del av delarna på 3d kuddar för ännu mer djup.


Till min lilla Tag har jag använt följande blommor: Vintage Mix, små lila Rosor, Bud Hip Shape Purple mix. Den söta lilla älvan har jag fäst bekom ett fönster.


Ett enkelt knep för att kunna fästa ministickers på lite ojämnt underlag är att först limma dem på en pappersremsa och sedan på underlaget.


Nu vill jag önska er alla en härlig kreativ sommar och kanske ses vi i något annat forum?

STOR kram från Ulrika aka LillBlomman!

fredag 28 juni 2013

Tutorial- Att fota inomhus

Just nu har vi ju sommar och att fota utomhus gör allting mycket lättare! Men jag vill ändå visa hur jag gör när jag fotar på vintern eller om det regnar när jag ska fota av mina alster.

Ovanför mitt skrivbord har jag lysrör. Jag sätter ett vanligt vitt papper över ett av lysrören som är ovanför mitt objekt för att dämpa det lite.
Här har jag valt att fota av mitt kort med mönstrade papper som bakgrund. Men man kan ha vad man vill som bakgrund.
På sidorna ställer jag vita cardstock. Nu har jag byggt en enkel liten fotostudio.
Jag ställer in min vitbalans på kameran och ökar även ljuset lite med en knapp med en ruta som har plus och minus på sig. Jag vet inte om alla kameror har den men min Olympus har den funktionen.
Jag sjunker ner i min fåtölj och fotar kortet rakt framifrån.
Vid behov redigerar jag mina foton i ett enkelt Photoshop Elements 5. Det programmet räcker för mina behov och min kunskap ;) Det enda jag brukar göra, om det behövs, är att beskära mina foton, göra ett nytt Lager, välja Raster och dra ned ljuset till lagom nivå. Jag brukar också gå in och korrigera färgen lite. Det gör jag under Förbättra- Justera Färg- Ta bort färgskiftning. Klart!


Många kramar från Ulrika aka LillBlomman!

onsdag 26 juni 2013

Vackra Älvor!

De söta bilderna med Älvor är verkligen en favorit! Det är så söta motiv och det finns så många olika att välja på. Idag blev det en vid vattnet som har sällskap av en vacker Svan.


Ibland kan ett litet kort med några vänliga ord göra så mycket!



Jag knöt en rosett av en bit fin spets.


Jag gillar att leka med olika färgkombinationer på mina kort. Idag blev det brunt, vitt, vinrött och blått. Jag har enbart använt Rosor på detta kortet med de olika färgerna skapar dynamik ändå. 

Kramar från Ulrika aka LillBlomman!

söndag 23 juni 2013

Förälskad i Ugglorna!

Idag är jag tillbaka med ännu ett kort med de söta Ugglorna från Sweet Pea. Vi får nästan hålla tummarna att Anna tar in dem igen få de är ju bedårande ;) Dagen kort går i bruna och gula toner.


Jag placerade mina blommor så det ser ut som Ugglorna sitter i ett hav av blommor.


Mina Ugglor har jag färglagt med Distress Refillers. På ögonen lade jag 3d lack så de skulle bli riktigt svarta och lite blanka.


En dubbelrosett fick ta ganska mycket plats. Jag har knutit den av ett lite grövre naturband och ett tunnare svart band.


Till min blomsamling har jag mixat en hel rad med godbitar som Devine flower från Prima, Buds Hip Shape, Liljor, gula Rosor, och  Vintage Mix Rosor.

Om några dagar är jag tillbaka med ännu ett kort!

Kramar från Ulrika aka LillBlomman!

fredag 21 juni 2013

Sjung om studentens...

Hej! Vid det här laget har väl de flesta studenter redan hunnit springa ut, men min erfarenhet är att det alltid är gott att ha lite kort i lager även till nästa år...:-)...Dagens skörd är två enkla rena kort som jag ville skulle funka både till tjej och kille. Då jag hade mina studentstämplar utlånade fick jag trolla fram egna motiv vilket blev enkel utskriven text (studentsången)


Vackra blå rosor här omgivna av ljusgula liljor, mindre blå rosor och gula minirosor...

Jag känner mig extra duktig som passade på att skapa hela två kort åt gången,
med samma tema. På så sätt använder jag upp hela ark med designpapper isf att
samla spillbitar på hög (läs BERG)! :-)

Visst kan man inte låta bli att älska de vackra liljorna!?

Alla ljuvliga blommor hittar ni som vanligt i butiken!

Missa inte heller pågående stämpelrea!

Detta är även mitt, Cattiegirl:s sista inlägg för Strömstad Scrapbooking.
Det har varit fantastiskt roligt och jag tackar alla goa bloggföljare
för denna tid och skickar en önskan om
En Riktigt Härlig Midsommar!

Kram
//Cattiegirl

onsdag 19 juni 2013

Delivery from Heaven

 HEJ!

Denna underbara stämpel heter "Delivery from Heaven", kommer från Magnolia!

 Rosor, rosor härliga rosor!
Med detta inlägg tackar jag för min DT tid här!
Tusen tack för förtroendet, inspirationen och alla vackra DT paket med så underbara blommor i, stor tack Anna!
Älskar din butik!

KRAM SUSY 

fredag 14 juni 2013

Galen i guld...

Hej!

I början av min kortmakarbana köpte jag på mig en binge guldpapper. Som sedan dess legat å samlat damm -likt en hel del andra felköp man gjorde i början...För ett tag sedan började dock guld dyka upp allt mer i bloggarna runtomkring och även jag har fallit som en fura för "trenden". Dock inte GULD all over, utan snarare til lite subtila detaljer...Gillar verkligen att blanda med skria rosa och gula nyanser som i dagens kort...:-)

(..Texten är utstansad ur guldpapper av en privat die...)
En doilie / spetsunderlägg och vacker spets gör det ännu mer romantiskt...

Liljorna var från början vita, men fick en omgång av mina glimmermister för att
smälta ihop mer med guldet och pastellfärgerna...Den puderrosa rosen är från 
Vintage Mix:en - så vacker!
..I blomsterhavet kikar en liten träpippi / Prima ut..

...Liknande blommor i överkant...
Liljan längst till höger är inte infärgar utan är entvåtonad

Dagens utmaning blir att uppmana Er att titta i era scrapgömmor!
Kanske hittar ni skatter där som man kan hitta helt nya användningsområden för? :-)

Kramar
//Cattiegirl

torsdag 13 juni 2013

Tutorial om blomstercluster!

Vi har fått in lite önskemål om hur man kan placera och bygga med sina blommor. Jag vill såklart försöka hjälpa till med detta! Mitt allra bästa tips är att öva, öva och öva! Jag har varit galen i blommor sedan jag började scrappa 2006. Då var det typ helt ute med romantisk stil och fanns inte så mycket att välja på. Men nu kan vi blomälskare verkligen frossa i välsorterade butiker som Strömstad Scrapbooking!


Börja med att plocka fram de blommor du vill använda. Jag brukar provlägga mina blommor innan jag limmar fast dem. Låt det ta tid! Jag kan sitta och flytta blommor fram och tillbaka rätt länge innan jag är helt nöjd. Det finns inga rätt eller fel utan allt ligger i betraktarens ögon vad som är vackert!


Man börjar ofta med att jobba med likadan blommor som nybörjare. Det är helt okej men man kan enkelt göra detta lite mer spännande. Ett vanligt "fel" är att man sätter blommorna för glest.


Försöka att använda olika storlekar på Rosorna och gärna olika färger. Alla blommor har en "bästa sida" som passar bäst att visa i ditt blomster arrangemang. Jag snurrar ofta mina blommor på plats. Sätt dem tätt och lite omlott. Visst ser detta lite roligare ut än bilden ovan!


Vi jobbar vidare med Rosor men nu med lite fler till antalet. När jag ser detta tycker jag att de sitter för glest.


Jag vet att många vill använda ojämnt antal blommor och det är ofta en bra regel men det går alldeles utmärkt med jämnt antal också. Inget är fel! Tänk på att peta in Rosorna lite under varandra. Jag lägger ofta de större blommorna i nederkanten så tyngdpunkten hamnar där. Men oftast växer det fram vart efter.


Så här blev mitt färdiga blomcluster! Ni kunde se det på mitt kort från igår. Här har jag jobbat tätt, tätt med olika blommor och använt olika former, färger och storlekar. Vrid och vänd på blommorna så att de pekar åt olika håll och att knopparna syns fint. Jag limmar alltid med limpistol som jag tycker är suveränt just till blommor. Det fäster direkt och jag kan verkligen trycka ihop mina blommor. Jag limmar oftast de stora blommorna först och bygger sedan ihop delarna tills allt är tätt.


Att blanda in andra element bland sina blommor blir väldigt effektfullt. Det finns en mängd olika Charms att välja på eller så kan du som här fästa en liten träfigur. Jag sätter ofta en rosett som bas under mina blommor också. Som highlights kan du dutta Gesso eller Stickles för vacker effekt. Även olika Rhinestones och swirlar blir vackert till! 

Hoppas att jag kunde hjälpa och inspirera er lite! Ställ gärna frågor i kommentarsfältet eller länka till ett projekt om du vill visa!

Kramar från Ulrika aka LillBlomman!

tisdag 11 juni 2013

De sötade Ugglorna i rosa!

Oj! Det känns som det var länge sedan jag bloggade nu? Jag har varit på en härlig semestertur med familjen! Men nu har jag laddat med flera blogginlägg under Juni månad.

Jag börjar med ett rosa kort med de allra sötaste små Ugglorna från Sweet Pea Stamps! Just Ugglorna är tyvärr slut men det finns massor av fina motiv att välja på!


Som så ofta när jag skapar kort har jag gått loss ordentligt med blommor på kortet! Ett tips om du skapar bulliga kort är att istället för att använda kuvert kan du vika en liten låda och lägga kortet i.


Jag gillar att mixa olika sorter till mina blomcluster! Här har jag bland annat använt Liljor, Puffy Semi Rosebuds, Buds Hip ShapeRosor Vintage Mix och Vita Rosor.


Den söta lilla träugglan kommer från Prima och ligger i en förpackning med blandade träfigurer. Asken heter Birds and Owls Wood Icons in a box. Just nu är dessa askar på REA! Jag målade min Uggla i silver och satte små svarta Rhinestones som ögon.


I övermorgon torsdag kommer jag att visa lite hur jag gör och tänker när jag skapar blomcluster. Så vill du ha tips om det så kika in på torsdag igen!

Kramar från Ulrika aka LillBlomman!

onsdag 5 juni 2013

Kort i blått!

 HEJ!

Idag går mitt kort i blått!
Den söta stämpeln kommer från Magnolia!
Vackert organzaband!
 Härliga rosor Wild roses, ros från vintage mix, wild roses pale blue!
 Wild roses Pale blue samt vita små rosor ivory samt metallhörn!
Ha nu en fortsatt härlig vecka!

KRAM SUSY 

lördag 1 juni 2013

Den blomstertid nu kommer...

...Eller, ibland känns det inte alls som om den kommer, men skolavslutningar lär ju komma oavsett väder och vind! Jag åtog mig att bidraga med kort till frökens avslutningsblomma och prövade att vika ihop ett sk. ramkort. Lite pilligt, men enkelt och väldigt effektfullt tyckte jag att det blev...

...Den söta Magnoliastämpeln är väldigt lik fröken själv...

En stor härlig tvåtonad blå ros, en gul/vit Puffy Semi Rose Bud, en röd Cherry Blossom och en bedårande blå liten ros vilandes på en bädd av vitt tyll och spetsband...

Mitt favvo-blad Fern funkar till allt!
En ljuv gul Bel Canto / Prima i centrum (på rea i butik just nu!)

Åsså från sidan

Åsså från insidan

Lite blommor är allt som behövs! :-)

Kramar
//Cattiegirl







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...